Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τα κατασκοπευτικα gadgets στο μανίκι του κ. Μποντ

Ποιος δεν έχει ακούσει για την καταπληκτικη πρωσοπικοτητα του μεγαλου πράκτορα 007 και τα επιτεύγματά του? Ποιος δεν γνωρίζει την περίφημη φράση,οπου μίλαει με μια βαθιά φωνή - Το όνομά μου είναι Μποντ, Τζέιμς Μποντ? James Bond ή γνωστος ως πράκτορα 007 είναι ήρωας του μυθιστορήματος και αργότερα επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο έκδοση, στην οποία είναι μυστικός πράκτορας των βρετανικών ειδικών υπηρεσιών.

Ο δημιουργός σε αυτη τη καταπληκτική εικόνα ειναι ο αγγλος συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ, οποίος δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα για υπερ-κατάσκοπος στο 1953.Οι ταινίες του James Bond έχουν γίνει σχεδόν σαν ένα μακρύ περιπετειώδες μυθιστόρημα με τα χρόνια της ύπαρξής της - το "χρυσο δάκτυλο", ο"κατάσκοπος που με αγάπησε», «το χρυσό ματι", "θα εχει πάντα αύριο" και πολλά άλλα.

Η αρχή το έπος τοποθετήθηκε το 1962 και η τελευταία ταινία κυκλοφόρησε στο πρόσφατο 2008. Quantum of Solace »αναμένεται ακόμη και μια άλλη σειρά στη σειρά το επόμενο έτος. Στα χρόνια το 1962, και μέχρι τώρα, οι ηθοποιοί που έπαιξαν τον τολμηρό μυστικό πράκτορα / κατα τη γνωμη τους δημιουργούς και τους διευθυντές / εραστής, εξακολουθούν να είναι ψιλες, μυστηριώδες και όμορφες άνδρες που έχουν αποθηκεύσει όλα αυτά τα χρόνια, ημι-σκοτάδι του, ημι-τίμια φύση. Έξι ηθοποιοί έχουν παίξει του James Bond - ο Sean Connery, ο Giorg Leyzanbi, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan και τον Daniel Craig.

Και καθώς τα χρόνια έχουν αλλάξει προσωπικότητες του ηρωα,ετσι εχουν εξελιχθεί τα όπλα και τις ειδικές συσκευές που χρησιμοποιούν οι πράκτορες για να λύνουν την υπόθεσης και να μπενουν οπουδήποτε.Τα κατασκοπευτικα Gadgets είναι το πρώτο πράγμα που αλλάζει και μπορουμε να πουμε ότι αυτά είναι τα πράγματα για τα οποία κάθε αγόρι βλέπει τις ταινίες του James Bond. Πιθανόν πολλοί άνθρωποι έχουν αναρωτηθεί γιατί δεν είναι δυνατόν να δημιουργήσουν τέτοιες μικροσυσκευές στην πραγματική ζωή που θα βοηθήσουν τόσο πολύ στην καταπολέμηση του εγκλήματος. Νομίζω ότι η ερώτηση αυτη είναι περιττή.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας σε διαφορες περιοχές,η εξέλιξη επηρεάστηκε, και όλες τις συσκευές παρακολούθησης και κατάσκοπευτικα gadgest. Με τη βοήθειά τους, όπως ακριβώς και στις ταινίες του James Bond, το έγκλημα μπορεί να ελέγχεται. Τώρα μπορείτε να βρείτε τέτοιες συσκευές, οπως κρυφές κάμερες, ενσωματωμένα σε αντικείμενα, μίνι recorders, που είναι το μέγεθος ενός μανικετόκουμπα, μια συσκευή για την παρακολούθηση των αυτοκινήτων και άλλα. Κάποια απο αυτα σας ψαρονουν έτσι ώστε ακόμη και αν δεν εχετε πραγματική ανάγκη, θέλετε να τα εχετε. Εάν έχετε αρκετα πολύτιμα πράγματα στο σπίτι σας, όπως εξοπλισμός, κοσμήματα και κάποια χρήματα, μια τέτοια μίνι κάμερα κρυμμένη σε ένα μέρος που δεν μπορεί να το δει κανεις με απλο μάτι, αλλά μπορει να καταγραψει ολόκληρη την περίμετρο, είναι πολύ χρήσιμη που θα βοηθήσει στη σύλληψη έναν πιθανό κλέφτη.

Ωστόσο, οι κλοπές έχουν αυξηθεί πολύ τωρα τελευταια, ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς της σοβαρής οικονομικής κρίσης. Λόγω της ικανότητάς της να καταγράφουν τα πάντα τι συμβαίνει στο σπίτι και να κρατανε αρχεία για μεγάλο χρονικό διάστημα σε συσκευές εγγραφής βίντεο, αυτές οι καμερες είναι ιδανικές για την ίδρυση στοιχεία σε βάρος ενός άνδρα ο οποίος ήρθε στο σπίτι σας και έκλεψε δικα σας πράγματα.

Λόγω του μεγέθους τις,η μίνι κάμερα δεν μπορουσε να την δει ο κλεφτης , οποίος ανενόχλητος έτρεξε μέσα από όλα τα ντουλάπια σας και εφυγε με γεματες τσέπες. Για να μην αναφέρουμε ότι μπορείτε να πιασετε κάποιος συνγενης που έκλεψε κάποια περιουσία, ειδικά αν έχετε ασφάλεια κλοπής για να πάρει τα χρήματα ασφαλιστική. Έτσι, αυτά είναι βασικά τα πράγματα που ο James Bond, και εσεις σήμερα μπορείτε να βγαλετε από το μανίκι σας. Μόνο πιο προσεκτικα με τη χρήση τους, για να μην γράψετε κάτι που θα σας οδηγισει για σύζυγό-δολοφονία, ή τουλάχιστον προσωπική εκδίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου